tiistai 21. toukokuuta 2013

Luovuus

Luovuus - mitä se on? Kyllä kaikki tietää mitä se on, mutta kun se pitäis  saada paperille niin ei tule tekstiä. Tai kun sanotaan, että ajattele luovasti! Sä voit tehdä siitä mitä vaan. Hmmh, siinä on ensimmäiset sanat mitkä saa mut turhautumaan.
Mä en itse koe olevani millään tavalla luova ihminen. En vain ikinä keksi mitä pitää esimerkiksi piirtää, tai maalata. Mitä pitäisi äännellä tai soittaa, rytmittää, muovata. Tykkään toki tehdä paljon tätä kaikkea käsilläni varsinkin, mutta en vaan ikinä saa omasta mielestäni mitään hienoja ajatuksia päähäni.
Tänään kuviksen tunnilla piti muovata savesta jotain. Vapaat kädet. Ja turhautuminen alkoi. Katselin vierestä kuinka yksi toisensa jälkeen sai hienoa jälkeä aikaan, tuli hienoja saviruukkuja, yhdessä oli mansikoita ja mustikoita, yksi oli hieno kolmion mallinen, oli Iittala-kopioita, ja sitten kappas. Mitäs itse sain aikaan? Pienen kupposen joka ei näytä oikein miltään. Kyllähän siinä kiva pohja on kun se on vähän koholla. Muuten vähän semmonen tylsä. Outo.
Oon miettinyt päässäni hirveästi sitä, että vertaanko itseäni muihin liikaa. Nojoo, kyllähän se sitäkin on. Pitäisi ehkä enemmän uskaltaa heittäytyä siihen mitä tekee. Enhän mä osaa piirtää kun tikku-ukon. Se on ihan tosi. Senkin jotenkin saan aina epäonnistumaan. Pitäisi harjoitella lisää. Pitää ruveta lukemaan lisää kirjoja ja katsoa elokuvia, että mielikuvitus luistaisi eri tavalla. Kai tämäkin on sellainen asia, että harjoittelemalla oppii. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti