torstai 18. huhtikuuta 2013

Musiikkiviikko, päivä1

Kuten otsikko kertookin, meillä oli musiikkia alkuviikko. Aivan yliupeeta. Ite tykkään musiikkijutuista kovastikin, ja aivan varmasti tuun käyttämään näitä tietoja ja taitota ohjaamisessa.
Nämä kaikki harjoitukset sopivat kaiken ikäisille ohjattaville.
Ekana päivänä meillä oli rytmiikkaa. Erilaisia rytmejä, ja leikkejä siis kävimme läpi.
Esimerkiksi yksi leikki on jäänyt hyvinkin mieleen. Istuimme ringissä aivan vierivieressä. Tahdissa annettiin läpsy kaverin reidelle, vasemmalla kädellä oikealla puolella istuvan kaverin reiteen, ja vasemalla kädellä oikealla istuvan kaverin reidelle. Samalla laulettiin laulua :

Alamaassa maja matala,
kanalassa kaa kaa kana katala,
kanatarha majan takana.

Sama laulu jatkuu leikissä koko ajan, mutta vokaalit vaihtuvat. Sama laulu siis mutta eri vokaalilla.

Ilimiissi miji mitili, 
kinilissa kii kii kini kitili,
kinitirhi mijin tikini.

Leikki on tosi haastava, koska joutuu keskittymään liikkeeseen ja lauluun. Ja vielä liikkeeseen, joka menee oman keskikohdan yli. Helppohan se olisi läpytellä oikealla kädellä oikealla istuvan kaverin jalkaa. :) Tässä leikissä myös tempo koko ajan nopeutuu huomaamatta.

Harjoittelimme myös erilaista rytmejä.
1. Vaikka helpolta näyttää niin silti oli vaikea!
X = taputus
O = tömäytys
kolmio = napsautus
Z = tauko


2. Jaettiin ryhmä 3 pienempään ryhmään, kaikille annettiin lastenlaulu, joka piti rytmittää taputtamalla. Lauluina oli hämähämähäkki, pienen pieni veturi, jänis istui maassa. 

Näiden jälkeen aloitimme musisoinnin. 
Olimme mm. avaimen etsintää soittimilla. Eli nyt ei kerrottu, että lämmittääkö tai kylmeneekö, omalla soittimellaan vaan piti soittaa voimakkaammin jos etsijä oli lähellä ''avainta'' joka meillä siis oli marakassi. 

Opettajamme Ansku, soitti meille kappaleen, ja meidän täytyi kirjoittaa mitä kappaleestä tuli mieleen. 
Kappale oli siis Hiroshiman uhrien muistolle. Aivan kamalaa kuunneltavaa. Ansku kertoi meille vasta jälkeenpäin mistä kappale kertoi. Hyi että sanon minä. Ihmekkään kun omiksi sanoiksi tuli mm. levottomuus, kauhu, pelko, kiire, sota, paniikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti